Hyra scooter Thailand

Funderar du på att hyra scooter Thailand? Följ några enkla tips och undvik problem på semestern.


hyra scooter thailand


“Hur svårt kan det vara?” Jag sätter mig på det värma sätet och känner direkt tyngden från scootern när den börjar tippa över från ena sidan till den andra. Mina flip-flops är fyllda av sand och uthyraren frågar skeptiskt om jag har kört scooter tidigare. Ja, säger jag, men tänker samtidigt att det var ett ganska bra tag sedan jag och min vän körde runt i Timmeles skogar. Att den åkturen slutade med en rejäl inbromsning och gräsfläckar på knän och armbågar är en detalj som för stunden får hålla sig borta. Jag vrider på det högra handtaget och skumpar iväg på den grusväg där uthyraren har sitt garage och lyckas stanna precis innan ett litet träd.

Några månader senare kör jag mellan Pai och Chiang Mai ett par dagar i månaden för att se muay thai-fighterna i stadion. Spola fram några veckor och jag testar på dirt bike i Laos för första gången och därefter köper jag min första motorcykel i Hanoi och kör genom hela Vietnam.

Att hyra scooter Thailand eller Kambodja är ett bra sätt att utforska landet. Det finns dock några saker som kan vara bra att tänka på innan du själv skumpar iväg på någon grusig väg:

Dokumentera fordonet

Uthyrarna tjänar mer på att du skadar deras fordon än att du hyr det. Se därför till att dokumentera alla små repor och problem i förhand. Ta antingen många kort på diverse platser som redan är skadade eller gör en liten film där du går igenom allting.

Se till att få en bra hjälm

Några platser har inga lediga hjälmar eller säger till dig att du inte behöver någon. Gå vidare från sådana ställen. Det kvittar hur bra du kör, om någon kör på dig kommer hjälmen att vara din bästa vän.


hyra scooter thailand


Lämplig klädsel

Om du ska köra längre sträckor är det bra om du har lämplig klädsel som: långärmat, skor, byxor och solglasögon. Kör du kraftigare motorcyklar bör du överväga skyddsutrustning.

Kör inte påverkad

Ska du ta några glas öl kan du lika gärna lämna scootern hemma. När mörkret faller är det många som kör påverkade och du är säkrast i en tuk-tuk med en nykter förare.

Skaffa försäkring

Är du på långresa kanske din vanliga försäkring har slutat att gälla. Ett bra alternativ är World Nomads Försäkring där du snabbt och enkelt kan få tillgång till en utomlandsförsäkring.


Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *