Jobba som Digital Nomad – Fyra företag som söker skribenter

Sugen på att jobba som Digital Nomad? Här är fyra företag som söker skribenter.


Jobba som digital nomad


Hur är det att jobba som Digital Nomad och hur kan man enklast komma igång?

Det är en fråga som jag får väldigt ofta och svaret är enkelt: det finns massor av företag som söker skribenter och det här inlägget är till för dig som vill börja skicka ansökningar redan idag.

Jag har arbetat från en dator i över ett år nu och trots att det tog en stund innan jag kunde tjäna bra pengar på att arbeta online så har utvecklingen underlättat för oss som jobbar på nätet.

Nu behöver du endast en internetuppkoppling och ett bankkonto för att komma igång men se till att du är bekant med arbetstillstånd, licenser och skatt i det land som du väljer att arbeta ifrån.

Här nedan är en lista på företag som jag arbetat för under det senaste året:


Wordapp


Wordapp är ett företag baserat i Turkiet som anställer folk från hela världen för att bidra med texter åt företag. Projekten handlar mestadels om innehåll åt webbsidor men jag har även stött på översättningsarbeten, intervjuer, research och dylikt.

Wordapp har en väldigt aktiv Sverige-avdelning med nästintill obegränsat med arbete. Företaget arbetar dessutom på sin egna plattform vilket gör skrivandet mycket enkelt och perfekt för en nybörjare.

Andra fördelar med Wordapp är att de betalar varje vecka och att det finns mycket utrymme för eget ansvar och avancemang inom företaget.


YourLocalCousin


Jobba som digital nomad


YourLocalCousin är ett företag med en unik affärsidé. De sammankopplar lokalbor med besökare och ger därmed möjligheten att hitta platser, restauranger och aktiviteter som annars gått dig obemärkt förbi.

Om du är intresserad av att agera digital guide åt turister som besöker ditt land eller hemstad kan du registrera dig på deras hemsida och få betalt per person du hjälper.

YourLocalCousin är inget bra sätt att tjäna ihop pengar till hyran men är en bra extrainkomst. Jag har tjänat mest pengar på att skriva blogginlägg (på engelska).


TripsByTips


TripsByTips fokuserar på resetexter åt diverse kunder och du väljer själv hur ofta du skriver. Jag har endast skrivit ett uppdrag åt TripsByTips och tyckte att deras upplägg var lite för krångligt samt att det tog lång tid att få feedback.

Enligt dem själv har de över 5000 reseförfattare som bidrar varje månad och du kan själv välja mellan att skriva på svenska, engelska, spanska eller franska.

Deras affärsidé kanske fungerar bättre för dig och är du intresserad av att testa kan du surfa vidare på deras hemsida:


MMAnyttMMAnytt är Nordens ledande sida när det kommer till kampsport. Har du en passion för att skriva och älskar kampsport? Då kan du bli en del av redaktionen på MMAnytt.

Just nu söker de fler skribenter som kan vara med och rapportera om det senaste inom UFC och MMA-världen.

Ta kontakt med redaktionen via deras hemsida eller sänd mig ett meddelande på min Facebook-sida så kan du komma i kontakt med rätt personer.

 

Har du några egna tips på företag som söker skribenter?

Skriv i kommentarsfältet!

 


 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *