Kambodjas bästa stränder: Sihanoukville

Kambodja är fullt av vackra stränder men vissa står högre i kurs än andra.


kambodja stränder


Om du har tagit dig till Kambodja finns det en hel del sevärdheter och attraktioner som du inte bör missa. Trots att landet erbjuder en mängd av aktiviteter i både Phnom Penh, Siem Reap och Battambang så är det i Sihanoukville som du hittar landets bästa stränder.

Följ med när vi tar en närmare titt på några av de stränder som förtjänar ditt besök:

 

Serendipity Beach och Ochheuteal Beach


kambodja stränder


Ochheuteal Beach är den mest turistiga stranden av alla i Sihanoukville och det betyder att du knappast kommer få njuta av en lugn stund. Istället är platsen full av restauranger, musik, fest och besökare från hela världen.

Stranden är dock lång och den första och mest kaosartade delen är mer känd som Serendipity Beach.

Nära Serendipity kan du bo bokstavligen ett stenkast från stranden men du bör välja med omsorg om du vill undvika festligheter som fortsätter långt in på småtimmarna.

Restaurangerna erbjuder allt ifrån mat till dryck och som vanligt kommer du bli ständigt tillfrågad om att köpa snacks, armband och massage. Om du gillar mycket folk, fyrverkerier och högt tempo är Serendipity Beach något för dig.

Skulle du fortsätta norrut från Serendipity fortsätter Ochheuteal Beach att bjuda på ett lugnare tempo. Om du föredrar en mindre folkmängd kan du bege dig till denna plats men du kommer fortfarande ha sällskap av främst lokalbefolkningen som föredrar denna framför Serendipity.

Se till att ha rikligt med solkräm då det finns mindre skuggområden på denna plats. Det kan också vara en bra idé att ta på sig myggmedel som även håller sandflugorna borta.


Otres Beach 1 och 2


kambodja stränder


Söder om Ochheuteal Beach finner du Otres Beach. De båda stränderna påminner om varandra men Otres är betydligt lugnare och erbjuder en mer avslappnande atmosfär.

Om Otres fortfarande är för mycket kan du fortsätta vidare till Otres 2 som erbjuder en liten skara restauranger och barer. Gillar du lugna stunder är Otres platsen att bege sig till.


Sokha Beach


Sokha Beach upptas mestadels av Sokha Beach Resort och stranden är av lugnare karaktär än Serendipity. Här är sanden både finare och platsen mer välstädad.

Om din budget tillåter rekommenderas du att ta en närmare titt på Sokha Beach Roserts närmare 400 rum men om du är ute efter något billigt är det bättre att du håller dig till området kring Serendipity.


Victory Beach och Hawaii Beach


kambodja stränder


Victory Beach och Hawaii Beach ligger nere vid en av hamnarna som tar dig över till bland annat Koh Rong och Koh Rong Samloem. Stränderna är betydligt lugnare alternativ till Serendipity Beach och Ochheuteal Beach och bjuder även på ett urval av barer och skaldjursrestauranger.

Platsen är uppdelad i två stränder varav den norra kallas för Victory Beach på grund av monumentet i närheten. Den andra delen kallas för Hawaii beach och är mest populär bland lokalbefolkningen.

Ovanför Victory Beach finner du Victory Hill där du har vandrarhem och så kallade “hostess-barer”. Fortsätter du till toppen finner du delar av Sihanoukvilles aktiva nattliv.


Independence Beach


Independence Beach är definitivt det lugnare alternativet bland annat stränder i Sihanoukville kring stadskärnan. Stranden tar sitt namn från det historiska Independence Hotellet i närheten och mäter över en kilometer.

Dock har större delen av stranden varit avstängd de senaste åren för ombyggnader. Bara för några månader sedan öppnades delar upp för allmänheten men till skillnad från Serendipity och Otres så finner du inte massor av restauranger och försäljare.

Vill du slippa trängsel är Independence Beach ett bra alternativ men kom ihåg att ta med en matsäck om du planerar att stanna en längre stund.


Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *