Se på bio i Bangkok

Sugen på att gå på bio i Bangkok? Läs hur hittar till mina favoriter


Bio i Bangkok www.MatiasAndres.com


Älskar du att sjunka ned i stol och försvinna in i en film? Då får du inte missa att gå på bio i Bangkok. Thailands huvudstad bjuder på en hel del toppmoderna biografer som kan ge dig en trevlig upplevelse utöver det vanliga. Välj mellan allt ifrån 4D-bio till mindre biografer som visar lokala produktioner.

De flesta biograferna är belägna i Bangkoks större köpcenter och hanteras av Major Cineplex company som äger Major Cineplex, EGV, Paragon Cineplex i Siam Paragon och den enda IMAX-biografen i Thailand. Mindre aktörer är SF Cinema City som bland annat kan hittas på MBK Centre och The Emporium.

Bästa bion i Bangkok

Om du ska på bio i Bangkok finns det några tips som du kan ta del av innan du beger dig ut. Tänk på att kostnaden för biobesöket kan variera kraftigt beroende på vilken dag du besöker, vilken film du ska se och vilket säte du väljer. Du kan betala allt ifrån 120 THB (ca. 30 kronor) för en nyligen släppt film upp till 1500 THB (ca. 380) för en VIP-upplevelse.

Betalar du ett lägre pris får du oftast en vanlig stol medan högre priser ofta ger dig extra förmåner som större säten och 3D eller 4D-upplevelse. På de allra dyraste biograferna får du ett stort säte som som du kan nästintill sova i och får dessutom både kudde och sockar inkluderade i priset.

För att få reda på vilka filmer som visas kan du enklast besöka biografernas hemsidor som oftast har en engelsk version tillgänglig.


Relaterade inlägg: Mina fem favoriter i Bangkok


Något som är bra att veta

Om du aldrig varit på bio i Thailand kan det vara bra att veta att alla visar respekt för kungen genom att ställa sig upp innan varje visning. Det tillhör vett och etikett att respektera den thailändska kulturen genom att hedra kungen.

Undertexter i Thailand

När du går på bio i Bangkok kan det vara bra att veta att filmen oftast textas på thailändska. Sådana filmer brukar märkas ut med “Soundtrack” när de listas på hemsidor medan dubbade filmer oftast står listade som “Thai”. För att undvika besvikelser bör du fråga innan du köper en biljett.

Ta med dig en tröja

Det brukar oftast vara rejält med AC på thailändska biografer så se till att ta med dig en extra tröja. Om du går på 4D är det ännu viktigare då filmens effekter ofta består av vatten och vind.


Bio i Bangkok www.MatiasAndres.com


Kungsri IMAX


Vill du uppleva den maximala bioupplevelsen finns det få saker som slår det som Krungsri IMAX har att erbjuda. Med en enorm skärm, häpnadsväckande bra ljud och specialtillverkade 3D-glasögon kan du vara säker på att du får ut det mesta av filmen som du valt att se.

Förutom de senaste Hollywood-produktionerna visas IMAX även dokumentärer titt som tätt. IMAX passar både för stora och små som älskar en grym bioupplevelse i Bangkok

Var? På femte våningen av Siam Paragon

Pris? Mellan 200-500 THB per person

Besök deras hemsida


Bangkok Airways Blue Ribbon Screen


Bio i Bangkok www.MatiasAndres.com


Vill du ha en riktig lyxupplevelse ska du bege dig till Bangkok Airways Blue Ribbon Screen. Den snygga inredningen och sköna stolarna adderar till din helkväll och du blir bland annat bjuden på en drink och en gratis massage när du besöker salongen.

Fåtöljerna, mer kända som iSqueez är framställda för att ge dig njutning och kan ställas in på flera olika sätt. Designen på iSqueez gör också att du kan prata ostört med sin partner utan att störa andra. Ta del av både filt och kudde innan filmen börjar men se till att du somnar.

Popcorn och dricka kan du beställa inifrån salongen och dina inköp levereras direkt till din fåtölj. Luta dig tillbaka och njut av en av de bästa bioupplevelserna som Bangkok och världen har att erbjuda.

Var? På femte våningen av Siam Paragon

Pris? 600 THB per person


SFX Cinema


SFX Cinema ligger belägen i köpcentret The Emporium och bjuder på en behaglig inredning i mörka färger. Här kan du ta del av fem biografer som alla rymmer upp till 200 säten och sköna säten.

SFX är ett bra alternativ till Paragon Cineplex och du kan enkelt hitta hit genom att ta BTS Skytrain till Phrom Phong. Ta Exit 2 och du kommer enkelt att komma till det stora köpcentret.

Var? The Emporium (Sukhumvit, Phrom Phong) BTS: Phrom Phong

 

Vilken är din favorit?

 


Tycker du om det du läser? Följ med på min Facebook-sida eller Instagram där jag postar om mitt liv i Sydostasien. Just nu är jag i Thailand och har precis firat nyår:

Happy new year motherfuckers, on to the next one ❤️

A post shared by Matias Andrés (@matiasandres.travel) on

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *