Den thailändska kungen är död – Vad händer nu?

Thailands kung Bhumibol Adulyadej dog den 13 oktober – Vad betyder det för landet och dess turism?


www.matiasandres.com


Alla som besökt Thailand vet hur mycket deras kung betyder för landet och dess invånare. Bhumibol Adulyadej var inte bara den person som regerat längst i landet, han var också en älskad ikon som enade Thailand.

Det är nu många som ställer sig frågandes inför Thailand framtid och vad dödsfallet kommer att betyda för exempelvis turister när landet nu går in i en sorgperiod.

Flera turistattraktioner har stängts ned och besökare av landet uppmanas att klä sig respektfullt. Om du har en biljett till någon gala och show eller planerat en resa till Thailand är det bra om du kollar upp om dina planer fortfarande gäller.

*

Förutom diverse turistattraktioner och shower så har The Football Association of Thailand även utannonserats att det inte blir några matcher för resten av året och några barägare har gått så långt som att säga att de inte kommer visa någon fotboll i sina barer.

“If somebody laughs or makes a joke, I cannot say ’it’s not allowed’,” sade Ms Srisuda Srongnarong, ägare till en sportsbar. “But Thai people are not in the mood for it.”

Officiellt sett har den thailändska regeringen annonserat en sorgperiod på ett år och samtidigt bett invånarna att undvika festligheter i 30 dagar. Redan nu har dock saker börjat återgå till det normala och man kan bland annat se sport och film på tv, något som dagarna efter kungens död hade ersatts med videoklipp om den älskade kungen.

Per dagsdato har bland annat följande hänt:

  • Thailands populära såpoperor är fortfarande borta från tv-sändningarna
  • Alla Full Moon-parties är inställda
  • Många affärer har tagit bort färgglada kläder och erbjuder endast mörka plagg
  • På grund av efterfrågan har priset på mörka kläder stigit kraftigt

Även den ekonomiska sektor har drabbats då många inte anser att det är tid att syssla med affärer under sorgperioden

“We don’t have to consider the money right now,” sade Mr Pornchai Jitnavasathien som äger två hotell i Chiang Mai-provinsen. “It’s like our own father has died. Who wants to have fun when your father has died?”

 

Artikeln kommer uppdateras fortlöpande…
Häng med på min Facebook-sida eller här på MatiasAndres.com

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *