July 5, 2015

Indien

Indien
Bhārat Gaṇarājya


Huvudstad: New DelhiIndia
Invånare: 1,252 miljarder (2013)
Valuta: Indisk rupie (INR)

Visumregler för svenska medborgare:
Du kan ansöka turistvisum eller s.k. business-visa. Läs mer om reglerna här. Är du ute efter reseinspiration kan jag rekommendera Vagabondskribenten Per J Anderssons Indienblogg och mina restips från Indien.

 


I resenärers beskrivningar av Indien är det lätt att finna motsägelser. Ord som magiskt, skitigt, kaotiskt och avslappnande tävlar endast med ”unikt” om de vanligaste redogörelserna. Men där Indien vid första anblick verkar motstridigt visar landet också sin förmåga att husera alla de ovanstående beskrivningar och många fler.


Kostnader


Boende: Det är enkelt att hitta billigt boende i Indien och priserna börjar runt 300 INR / person för de absolut billigaste rummen. På populära ställen som t.ex. Palolem, Goa stiger priserna nämnvärt under exempelvis nyårsnatten och du kan oftast behöva betala det dubbla för att försäkra dig om sovplats.

Mat: Indierna anser att matlagning är en gudomlig konst och det indiska köket har många efterföljare. Indisk mat är en helhet som innefattar mer än bara maten på tallriken (eller på bananbladet). Priset för en måltid i Indien börjar runt 75 INR och du äter bra på en budget på 150 INR per måltid.

Transport: Indien har världens fjärde mest utbredda järnvägssystem och transporterar miljarder av passagerare varje år. Att åka tåg i Indien är något som du inte får missa, det är båda billigt och ett bra sätt att uppleva landet på. Priset är direkt relaterat till sträckan du åker och vilken klass du väljer men hursomhelst kommer det vara det billigaste alternativet att transportera sig runt i detta enorma land.

Aktiviteter: Du kommer hitta många sätt att spendera din tid på i Indien, allt beroende på vilken plats du befinner dig. På platser som t.ex. Goa och Varkala är stränder, bad och surfing bra sätt att spendera dagarna på och du behöver inte spendera särskilt mycket pengar. I Palolem hyrde vi kajaker för 200 INR per timme medan paddlesurfing var snäppet dyrare. I Varkala kan du testa bl.a. testa på skärmflygning (1500 INR för 15 min). När det kommer till tempel är de flesta gratis medan du i t.ex. Mysore måste betala extra för att besöka palatset (200 INR).


Reseinspiration Indien - www.MatiasAndres.com


Mitt Indien


Resrutt: Reste från Bangkok med AirAsia för 1650 SEK

Besökta ställen: ChennaiPalolem – BangaloreMysore – OotyKochi –Alappuzha (Alleppey)VarkalaKanyakuramiTrivandrum – Mamallapuram

Innan jag gav mig iväg på min två månader långa resa i södra Indien var mitt mål att skapa mig en personlig uppfattning om detta vida land och komma undan med förståndet i behåll. En uppgift som snabbt som visade sig svårare än förväntat. I fullpackade tågvagnar, längst med hisnande bergsdalar, bland handhållande män och strosandes i uråldriga tempel hittade jag inte mig själv, jag fann ett land som aldrig slutade överraska.


Visum


Visum: Jag erhöll ett sex månaders ”Double-entry Visa” från Indiska Ambassaden i Bangkok. Om du bestämmer dig för att göra detsamma se till att du har gott med tid och en ängels tålamod. Det tog mig över en vecka att få allting klart.

   Svenska ambassaden


 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *