July 5, 2015

Vietnam

Vietnam
Cộng hòa Xã hội chủ nghĩa Việt Nam


 

Huvudstad: Ho Chi Minh (Tidigare Saigon)Vietnam
Invånarantal: 90,63 miljoner (2014)
Valuta: Vietnamesisk Dong (VND)

Visumregler för svenska medborgare:
Du kan ansöka turistvisum eller s.k. business-visa.

Intresserad av reseinspiration till Vietnam? Besök mina Restips i Vietnam


Efter två svettiga träningspass av Muay Thai slog vi oss ned och pratade om den kommande månaden. De flesta av oss som tränade på Charn Chai Muaythai skulle resa vidare efter Songkran-festivalen och de kommande planerna kastades runt. Några skulle till Thailands södra delar medan andra skulle besöka några av de närliggande länderna; Laos, Kambodja eller Burma.

Jag kommer väl ihåg när Steven, en irländsk fighter som snart skulle debutera i ringen, berättade om sin motorcykelresa genom Vietnam. Den meningen gav en nästan ögonblicklig reaktion – Motorcykel . genom . Vietnam. Hur fantastiskt låter inte det? Att jag saknade motorcykelkörkort och all typ av erfarenhet tycktes irrelevant för stunden.


Resa till Vietnam restips Sapa www.MatiasAndres.com


Mitt Vietnam


Besökta platser: HanoiHo Chi Minh CitySapa – Halong Bay – Phong Nha National Park – Hue – Hoi An – Nha Trang – Dalat

Resrutt: Flög från Vientiane, Laos till Hanoi, Vietnam med Vietnam Airlines för 903 SEK

När jag senare flög från Vientiane till Hanoi passade jag på att besöka både Halong Bay och underbart vackra Sapa innan jag köpte en motorcykel för 300 $ och begav mig nedåt landet med Ho Chi Minh i sikte. Resan spenderades mestadels på Ho Chi Minh-leden och visade mig ett land bortom guideböckerna och förståeliga vägbeskrivningar. Varje morgon vaknade jag upp så tidigt som möjligt, skrev ned nästa stad på baksidan av handen och hoppades att jag skulle hinna dit innan natten sänkte sig över mig och min lamplösa tronföljare.

Resan skulle utmana mig på fler sätt än jag var beredd på, och flertalet gånger var jag beredd att ge upp, men jag fortsatte vidare och gav mig själv ett livs äventyr. Då jag hade gott med tid hann jag med självklara sevärdheter som Nha Trang National Park och dess häpnadsväckande stora grottor (bl.a. Hang Son Doong-grottan, världens största), charmiga Hoi An och livliga Ho Chi Minh.

Med eller utan motorcykel är Vietnam ett land värt att besöka!


Visum


Turistvisum kostade mig 45$ på flygplatsen och det gällde i 30 dagar.

   Svenska ambassaden

 


Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *